GRS KEURMERK gerecycled katoen

HeboVanDijk heeft industrieel wasbaar textiel van gerecycled katoen voor horeca en zorginstellingen geïntroduceerd in de Benelux onder de voorwaarden van het duurzaamheidskeurmerk Global Recycled Standard (GRS). Gerecycled katoen wordt door diverse onderzoeken onderschreven als de meest duurzame vorm van katoen vanwege het feit dat de hoge milieubelasting, die veroorzaakt wordt door de reguliere katoenteelt, niet van toepassing is.

GERECYCLED KATOEN VAN SNIJAFVAL T-SHIRTS

Voor deze duurzame textiel artikelen wordt gebruik gemaakt van het snijafval dat vrijkomt bij het snijden en confectioneren van t-shirts. Het gaat hier dus over de afvalstroom van ongebruikte, nieuwe katoen (pre-consumer). Middels mechanische recycling wordt dit afval textiel teruggebracht tot losse katoenvezels. Vervolgens wordt hier voor de stevigheid een percentage polyester aan toegevoegd, waarna er opnieuw garen van gesponnen wordt.

CriteriaGlobal Recycled Standard (GRS)

De Global Recycled Standard is een certificering voor producten van gerecycled materiaal, zoals gerecycled katoen, en wordt beheerd door Textile Exchange. De criteria om het GRS-keurmerk te mogen dragen, zijn als volgt:

  • Het artikel moet tenminste 20% GRS-gecertificeerd materiaal bevatten en tenminste 50% om het GRS-productlabel te mogen dragen. HeboVanDijk biedt een badstof GRS-collectie die bestaat uit artikelen met maar liefst 80% gerecycled katoen. Dit is uniek in de markt!
  • De verkopende partij heeft een geldig certificaat met betrekking tot de juiste productcategorie en wordt jaarlijks gecontroleerd door een certificeringsinstantie. De GRS-certificering van HeboVanDijk wordt elk jaar gecontroleerd door Control Union Certifications B.V.. HeboVanDijk staat geregistreerd onder certificeringsnummer 829448.
  • Op het GRS-productlabel staat het GRS-logo vermeld met daarbij het percentage GRS-gecertificeerd materiaal (indien het lager is dan 95%) en het certificeringsnummer met verwijzing naar de certificeringsinstantie.

Gaat u voor duurzaam?Kies duurzaam textiel van gerecycled katoen!

HeboVanDijk levert diverse artikelen met GRS-keurmerk, zoals washandjes, baddoeken, werkdoekjes, wafeldoekjes, moltons, dekens en slabben van gerecycled katoen. Met deze artikelen draagt u bij aan het verbeteren van onze leefomgeving door:

  • het minimaliseren van de textiel afvalberg;
  • het voorkomen van de milieubelasting door katoenteelt, zoals het gebruik van kunstmest en pesticiden en overtollig verbruik van water.

Kwalitatief gezien doen deze artikelen van gerecycled katoen niet onder voor de reguliere alternatieven. Ze zijn goed industrieel wasbaar en prijstechnisch zeer interessant.

MEER WETEN OVER DUURZAAM TEXTIEL?

HeboVanDijk is gecertificeerd voor de duurzaamheidskeurmerken GRS, GOTS en OCS Blended. Daarnaast leveren we badgoed dat geproduceerd wordt onder de Fairtrade Cotton voorwaarden. Wilt u meer weten over duurzaam textiel? Bezoek dan onze pagina over Duurzaamheid of neem contact op met onze verkoop binnendienst.

Contact