IF YOU WANT TO
CONTRIBUTE TO
A BETTER WORLD

BEDANKT!

Duurzaamheid is een term waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen. En dat is maar goed ook, aangezien we onszelf en de generaties na ons willen laten opgroeien in een veilige en gezonde leefomgeving. Als HeboVanDijk zijn wij ons sterk bewust van de impact op het milieu en de arbeidsomstandigheden binnen de textielindustrie. Ook het thema “circulariteit” heeft volop de aandacht. Met onze keuze voor gecertificeerde, gerecyclede vezels (zoals gerecyclede katoen en gerecyclede polyester) en bio-katoen, in combinatie met onze Code of Conduct richting onze leveranciers, en een samenwerking op het gebied van hoogwaardige recycling van afgekeurd wasserijtextiel zetten we concrete stappen op weg naar een duurzame, circulaire textielketen.

Lees ons Duurzaamheidsrapport over 2023

GERECYCLED KATOEN

HeboVanDijk maakt voor een groot aantal artikelen, zoals badgoed, moltons, slabben en badjassen, gebruik van gerecycled katoen: onbetwist de meest duurzame vorm van katoen. Dit wordt gemaakt van het snijafval dat vrijkomt bij het snijden en confectioneren van witte t-shirts (pre-consumer).

Keurmerk GRS

BIOLOGISCHE KATOEN

De conventionele katoenteelt zorgt voor een aantal milieuproblemen, vooral op lokaal niveau, die internationaal erkend worden. Het duurzame alternatief hiervoor is biologisch geteelde katoen, ook wel bio-katoen genoemd. Maar wat zijn dan de verschillen tussen deze twee vormen van katoenteelt?

ONTDEK DE VERSCHILLEN

ONZE CERTIFICERINGEN

In ons streven naar een volledig duurzame textielcollectie is HeboVanDijk gecertificeerd voor een aantal duurzaamheidskeurmerken. GRS staat voor gerecycled textiel. GOTS en OCS/OCS Blended verzekeren de biologische status van ons textiel. Daarnaast voldoen al onze artikelen aan de OEKO-TEX® Standard 100 norm.

CERTIFIED BY CONTROL UNION
CU 829448

LEVERANCIERSNETWERK

De basis voor ons succes is ons zorgvuldig geselecteerde leveranciersnetwerk. Ook bij die selectie speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Al onze leveranciers voldoen aan onze Code of Conduct, die gebaseerd is op de uitgangspunten van de ILO (International Labour Organization).

Leveranciersnetwerk