OCS KEURMERK
BIOLOGISCHE KATOEN

De Organic Content Standard (OCS) controleert de aanwezigheid en hoeveelheid biologisch materiaal, zoals biologische katoen, in het eindproduct en de weg die grondstoffen hebben afgelegd van bron tot eindproduct. De norm heeft geen betrekking op de certificering van de grondstof zelf. Die moet voldoen aan de regelgeving voor biologische productie van het betreffende land. De OCS vereist dat alle organisaties in de productieketen, vanaf verwerker grondstof tot en met de laatste verkopende partij OCS-gecertificeerd zijn.

WAT BETEKENT HET
OCS BLENDED LABEL?

Het Organic Content Standard Blended label is een afgeleide van het OCS label, bedoeld voor het duurzaam labelen van artikelen die bestaan uit een gemengde vezel, waarvan een gedeelte bestaat uit biologische katoen (min. 5%, max. 99%). Vaak wordt dit percentage aangevuld met een percentage polyester vanwege de gunstige eigenschappen in het wasproces: droogt sneller, heeft langere levensduur en is lager in gewicht, waardoor er meer artikelen in de wasbuis en waskar passen.

TOEPASSING NORM
BIJ HEBOVANDIJK

HeboVanDijk prefereert het OCS Blended label voor de wasserij industrie. Diverse artikelen worden door HeboVanDijk geleverd onder het OCS Blended label, zoals blokdoeken, theedoeken, keukendoeken, slopen, dekbedovertrekken, lakens, kophoeslakens, dekens, tafellakens, servetten en Medidecks. Ook badgoed, zoals baddoeken, gastendoeken en badmatten, is in OCS Blended uitvoering verkrijgbaar.

Jaarlijkse controle van onze OCS/OCS Blended-certificering vindt plaats door certificeringsinstantie Control Union Certifications B.V.. Onze OCS Blended-artikelen zijn altijd te herkennen aan het verplichte label met OCS Blended-logo, verwijzing naar Control Union en ons certificeringsnummer 829448.

MEER WETEN OVER DUURZAAM TEXTIEL?

HeboVanDijk is gecertificeerd voor de duurzaamheidskeurmerken GOTS, GRS en OCS/OCS Blended. Daarnaast leveren we badgoed dat geproduceerd wordt onder de Fairtrade Cotton voorwaarden. Wilt u meer weten over duurzaam textiel? Bezoek dan onze pagina over Duurzaamheid of neem contact op met onze verkoop binnendienst.

Contact