MILIEU-
THERMOMETER
ZORGSECTOR

Steeds meer zorginstellingen maken hun aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar middels de Milieuthermometer Zorgsector. Dit is een milieukeurmerk, waarbij een zorginstelling via een set van milieucriteria, waaronder op het gebied van textiel, kan scoren op brons, zilver of goud. Deze norm is een initiatief van de vereniging Milieuplatform Zorgsector (MPZ) in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur).

TEXTIELNORM
MILIEUTHERMOMETER ZORGSECTOR

Voor beddengoed en handdoeken stelt de Milieuthermometer Zorgsector de volgende verplichte en optionele normen:

Verplicht:

  • In het laatste jaar gekocht textiel van katoen is ongebleekt of gebleekt met waterstofperoxide.

Het textiel dat door HeboVanDijk wordt geleverd, voldoet volledig aan deze verplichte norm.

Optioneel:

  • In het laatste jaar gekocht bedlinnen en handdoeken voldoen voor tenminste 75% op basis van het inkoopbedrag aan de criteria van een EU Ecolabel textiel, OEKO-TEX, Fairtrade of vergelijkbaar milieukeurmerk.

HeboVanDijk en
Milieuthermometer Zorgsector

HeboVanDijk is gecertificeerd voor de duurzaamheidskeurmerken GRS, OCS, OCS Blended en GOTS. GRS (Global Recycled Standard) staat voor textiel dat voor minimaal 50% bestaat uit gerecyclede vezels. Bij HeboVanDijk is dat percentage maar liefst 80%! Dit gerecyclede katoen wordt met name toegepast in badgoed voor zorginstellingen, zoals washandjes en baddoeken. GOTS (Global Organic Textile Standard), OCS (Organic Content Standard) verzekert de biologische status van ons textiel. Alle HeboVanDijk artikelen voldoen aan de OEKO-TEX® Standard 100 norm en zijn daarmee vrij van schadelijke stoffen, die bijvoorbeeld voor huidirritatie kunnen zorgen. Door deze certificeringen biedt onze duurzame collectie een passend antwoord op de gestelde optionele norm vanuit het keurmerk Milieuthermometer Zorgsector.

Op zoek naar duurzaam textiel om te voldoen aan de Milieuthermometer Zorgsector?

Mocht u meer informatie wensen over onze duurzame textielcollectie ten behoeve van uw certificering voor de Milieuthermometer Zorgsector? Neem dan contact op met onze verkoop binnendienst.

Contact