PERSONALISEREN
VAN LINNENGOED

Om het totale logistieke proces dat het linnengoed dagelijks doorloopt zowel voor de gebruiker als voor de wasserij controleerbaar en beheersbaar te houden, is het van belang dat het linnengoed wordt voorzien van unieke wasserij- of klantspecifieke kenmerken. Hierdoor worden fouten en vermissingen voorkomen. Dit kan op de volgende manieren: ingeweven kendraden in een kleur naar keuze, klantlabels, logo-/naaminweving of thermopatch label. Tegenwoordig is ook nog een vijfde manier in opkomst, nl. personaliseren middels RFID identificatiechips in het textiel.

RFID identificatiechips
voor totale controle

Waterbestendige RFID identificatiechips (Radio-Frequency IDentification) bieden de mogelijkheid om binnen enkele seconden enorme aantallen textiel te herkennen, tellen, sorteren op soort en volgen in het logistieke proces van, naar en bij wasserij en gebruiker. Ook worden deze chips gebruikt voor accuraat voorraadbeheer en om het einde van de levenscyclus van een product te bepalen om vervolgens tijdig vervangend textiel te kunnen bestellen. RFID chips zijn in vrijwel ieder artikel toepasbaar.

Ingeweven kendraden
in linnengoed

Een wasserij kan een bepaalde kleur kiezen die in alle artikelen terugkomt en herkenbaar is voor specifiek die wasserij. Een gekleurde, ingeweven kendraad kan verwerkt worden in een laken of in de zelfkant. En dezelfde kleur kan terugkomen in het weefsel van bijvoorbeeld een spreideken of baddoek.

Linnengoed met
eigen klantlabel

De eenvoudigste manier om linnengoed te personaliseren is middels het innaaien van een klantlabel met daarop de naam of het logo van de wasserij of gebruiker. Desgewenst in combinatie met een wasvoorschrift, de samenstelling van het weefsel of een duurzaamheidskeurmerk.

Logo inweven
in textiel

Er kan ook voor gekozen worden om het logo van de wasserij of klant te laten inweven. Dit zien we vaak bij tafellinnen, badgoed en lakens.

Bedrukken van
medische dekbedden

Bij een minimale afname van 500 stuks kunnen Easydeck medische dekbedden voorzien worden van een unieke print, bijv. waarin het bedrijfslogo of bepaalde huisstijlkleuren verwerkt zijn. Voor Medidecks is het mogelijk om vanaf dat aantal een eigen, unieke kleur te kiezen.

Meer weten over het personaliseren van linnengoed?

Personaliseren van linnengoed kan dus op verschillende manieren. In overleg bespreken we graag de mogelijkheden.
Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop binnendienst.

Contact